Framme!

Om ni bara visste hur många skoskav jag har under dom svarta strumporna...
Äntligen på tåget - aaah!

En liten uppdatering till, coming up: Fick vänta ett par timmar på tåget på flygplatsen. Men det gick ju bra, skrev ju brev och läste F:s bok. Tågresan gick också bra. Har slagits av att norrmän generellt verkar väldigt trevliga, har blivit erbjuden och fått hjälp med mina väskor tex, vilket var mer än välkommet. Att få upp en 19 kgs väska ovanför sätet är ingen lek. :)
 
Jag smsade den här L som skulle ge mig nycklar. Hon kom och hämtade mig på stationen här i Tynset, och körde mig till stället jag ska bo på nu i en månad. Det visade sig vara en stuga med en hel del rum. I två av dom bor två tjejer som är kompisar och åkt hit tillsammans. Dom är också läkarstudenter, har varit här en vecka och jobbar som sykepleier på hemmet jag ska till. De ska vara här till den 27:e. 
 

Tynsets sentrum (ja, i Norge stavar man precis som det låter! :)). Här finns bio, bibliotek, kulturhus, café, stadsförvaltning, skattekontor och så "stadens" stolthet förstås: Världens största spark - Storsparken!

Träffade först bara M. Hon har jobbat natt hela veckan (de kom förra söndagen) och verkade lite lätt trött på det här stället, har nog jobbat för mycket. Och det finns kanske inte så mycket att göra här mer än promenera menar hon. Hon var jättegullig och visade mig runt i centrum och gick med mig på Statoil (allt annat är stängt såhär en söndagskväll) så att jag fick handlat några gifflar iaf. Men huj vad allt var dyrt där! Hoppas Spar är bättre imorgon, annars kommer det att bli tufft!
 
Stugan jag bor i har det mesta man kan behöva, och framförallt har den ju internet! Är så lycklig över det! En månad här utan internet - jag tror att jag hade kastat mig i sjön. Känns så ensamt. Att M verkade minst sagt sugen på att lämna efter en vecka hjälper ju inte. Men egentligen hade allt nog varit finfint här, om jag bara hade haft någon jag kände här också. M och C (C kom just hem så jag fick hälsat på henne) verkar förstås väldigt trevliga. Erbjuder mig tex mat och dryck eftersom jag inte haft någon bra möjlighet att köpa något vettigt. Men det tar ju oftast lång tid inan man kommer förbi det artigt trevliga och verkligen kan slappna av och ha kul.


Stuen!
 
TVn är dock crap - försökte ställa in Norsk TV2 för att kolla på finalen idag, men den gick inte att kolla på alls. Antennsladden som funkar nada. Så det får bli internet som sagt.
 
Tynset verkar vara ett minisamhälle med oproportionerligt många affärer - är väl långt till närmsta större stad. Trots att jag är i centrum i princip så är jag ändå i utkanten, så litet är det här. :) Omgivningarna är ganska najs. Påminner om Österrike, fast lite mindre bergigt och kulligt. Men här är verkligen berg, och det ligger spridda skurar med snö på topparna! Kan inte fatta att det klarar sig när det är så pass små områden - och framförallt mitt i sommaren! :-) Här luktar trä/tall också, vilket definitivt minner om Österrike.
 
Annars har jag mest svurit över internet-anslutningen. Funkar fint med kabel, men det trådlösa vill inte fungera! När jag ska kolla vilka trådlösa internet som finns så står det att det inte går att konfigurera, ingen lista kommer upp! Blir galen, och känner mig minst sagt värdelös på det här! Så nu sitter jag i hallen, först på golvet men numera uppdaterad till en stol. Hade hellre legat i sängen och myst - och undvikit de förbenade myggen! Tre har jag haft ihjäl hittills, och fler finns det! Tyvärr är man tvungen att ha öppet överallt här, för av någon anledning är det synnerligen varmt i stugan, och särskilt tvättstugan verkar ha flippat och inlett bastu-session. 


Jag med Fujitsu Siemens Lifebook på golvet. LIFEbook it is! - tack goda familjen Andersson för den!
 
Nu ska jag gå och fixa så att jag kan gå och lägga mig. Jag hoppas att sömn ska make wonders med mig imorgon. I need it.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0